Dakinspectie

Een dakinspectie wordt geheel op uw wensen en behoeften afgestemd en passend bij uw dak waarbij onder andere rekening wordt gehouden met de leeftijd, het gebruik en de staat van uw dak. Over het algemeen vindt een dakinspectie één keer per jaar plaats. Uw dak wordt dan door deskundige medewerkers gecontroleerd. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat bij een goede inspectie van uw dak ook gekeken wordt naar de toestand van uw schoorsteen, dakgoten, regenpijpen, boeidelen en windveren.

Alle soorten dakbedekkingen renovatie

Wij kunnen voor u alle soorten daken, plat of hellend, een compleet dakbedekkingssysteem laten ontwerpen en maken. Of het om renovatie of nieuwbouw gaat, met de keus uit zoveel types dakbedekkingen geeft u het dak de uitstraling die past bij het gebouw en de omgeving. We willen het beste op het gebied van dakbedekking en afdichting bieden. Daarom hebben alle soorten dakbedekkingen in ieder geval één ding gemeen: altijd hoogwaardige kwaliteit.

Platte / bitumineuze daken

Bitumineuze daksys- temen zijn bijna altijd voorzien van een gemodificeerde toplaag. Veel gebruikte materialen zijn APP (Atactisch PolyPropyleen) of SBS (Styreen Butadieen Styreen) gemodifi- ceerd.

Kenmerken:  hoge weerstand tegen veroudering | weinig onderhoud | geschikt voor recycling | esthetisch fraai in gemineraliseerde uitvoering.

shutterstock_148528577

Pannen daken

Dakpannen leggen, om uw huis optimaal te kunnen beschermen tegen regen en wind, hagel en sneeuw kunt u het beste goede dakpannen leggen op uw dak met een lange levensduur. Dakpannen leggen komt onder meer voor als er sprake is van een dakrenovatie opdracht. Het kan zijn dat u heeft besloten de zolder te verbouwen, waarbij ook de dakisolatie aan de orde is gekomen. Het vernieuwen van een pannendak of de dakpannen goed leggen zorgt ervoor dat u geen wateroverlast krijgt of een lekkage.

Leistenen daken

Leien op het dak is weer iets compleet anders dan dakpannen of het leggen van bitumen dakbedekking. Leien geeft uw dak een ouderwets uiterlijk en is wel iets duurder dan de normale bedekkingen voor het dak. Als de leien van het dak vervangen moeten worden moeten vaak dezelfde soort leien weer terug geplaatst worden in verband met de welstand van de gemeente.

shutterstock_141066184
shutterstock_567551566

Shingles

Dakshingles bieden een goed alternatief voor de traditionele dakbedekking . De afgelopen jaren zijn ze enorm in populariteit gestegen. Shingles zijn het meest gebruikte dakbedekkingmateriaal ter wereld, na de keramische dakpannen. Dakshingles worden vooral veel gebruikt voor blokhutten en tuinhuisjes.    

Dak isolatie plat hellend

Wilt u snel, efficiënt en voordelig een hellend dak isoleren, dan heeft Gedatec voor u de ideale dakisolatie. Of het nu gaat om een dak met een bedekking met pannen, bitumen of zonnepanelen, gordingdaken of sporenkappen: Gedatec biedt een ruim assortiment isolatieplaten en zelfdragende dakelementen die geschikt zijn voor alle soorten hellende daken. Met onze innovatieve oplossingen kunt u een hellend dak isoleren met standaardproducten of met compleet geprefabriceerde daksegmenten.

Velux ramen en lichtkoepels

De VELUX lichtkoepel is perfect toepasbaar op allerlei gebouwen zoals kantoren, ziekenhuizen, en woningen. De lichtkoepel bestaat uit een schaal van kunststof en een opstand van isolerend PVC met een extra HR++ ruit. Kies voor elektrische ventilatie met VELUX INTEGRA® voor handige, automatische bediening.

Dakterrassen

Bent u geïnteresseerd in het aanleggen van een dakterras of wilt u graag wat meer informatie over de aanleg van een dakterras ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag bij het aanleggen van uw ideale dakterras.

Lood- en zinkwerk

Denk hierbij aan het loodwerk in uw schoorsteen en/of de loodpan bij uw dakdoorvoer, dakkapel, borstweringen en in opgaand metselwerk (gevels).
Lood is een zacht, buigzaam en kneedbaar metaal dat voor talrijke toepassingen geschikt is. Het is zeer corrosiebestendig en is zelfs bestand tegen geconcentreerde oplossingen van zwavelzuur. Verwerkt volgens de juiste richtlijnen, netjes aangeklopt en gepatineerd is lood een verfraaiing op uw dak!

Zinkwerk van o.a. compleet zinken daken (roevendak), dakgoten, balkonvloeren, afwerking van dakkapel (dak en/of zijwangen), hemelwaterafvoeren.

Hemelwaterafvoeren

Een hemelwaterafvoer is noodzakelijk om aan te brengen  bij elk dak…. Wij plaatsen / vervangen / herstellen hemelwaterafvoeren / regenpijpen in pvc zink en koper. Rond of vierkant.

Schoonvegen van goten

Vooral in de herfst- en wintermaanden wordt een dakgoot overladen met vuil. Denk hierbij aan bladeren, takken, mos en ander ongewenst vuil. Het water kan hierdoor niet via de regenpijp naar beneden worden afgevoerd waardoor al het water in uw goot blijft liggen. Het repareren van deze schade gaat gepaard met flinke kosten die u liever wilt vermijden. Een dakgoot schoonmaken lijkt vrij eenvoudig, maar in de praktijk valt dit nog best tegen. Vaak bevinden dakgoten zich op enkele meters hoogte, wat de nodige problemen met zich meebrengt. Wij reinigen en controleren uw dakgoot voor u.

Steigerverhuur

Onze renovatie- en rolsteigers worden veel gebruikt voor uiteenlopende werkzaamheden, in en rondom gebouwen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.