Alle soorten voegwerk

Er zijn verschillende soorten voegen die u kunt laten zetten. Elke voeg heeft andere eigenschappen en daarmee ook een andere prijs. Voegen stralen een bepaald beeld uit en bepalen dus voor een gedeelte het uiterlijk van de gevel. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u hier goed in adviseren en zorgen voor het beste resultaat.

Knipvoeg | Snijvoeg | Platvolvoeg | Schaduwvoeg | Bol geklopte voeg | Teruggehouden voeg | Gekleurde voegen

Klik hieronder (op het rondje) voor meer voorbeelden van verschillende voegwerken.
shutterstock_478759525

Alle soorten metselwerk

Scheuren in metselwerk hebben tal van oorzaken, van fundering tot foute dakconstructie, van verzakingen tot en met persingen door roestend bouwstaal. Door de scheuren neemt (het gevoel van) veiligheid af en er is een verhoogde kans op vochtinslag in muren. Het is duidelijk: als er scheuren in metselwerk ontstaan is er alle aanleiding om contact met ons op te nemen.

Gevelreiniging

De gevel van uw woning of bedrijfspand dient regelmatig onderhouden te worden. De gevel is van groot belang bij het beschermen van de binnenkant van het pand en natuurlijk voor een goede uitstraling. Zonder regelmatige controle en onderhoud aan uw gevels zal het pand langzaam vervallen, daarnaast wordt het leefklimaat beïnvloedt en zal de waarde snel afnemen. Gevels staan bloot aan het klimaat en steeds veranderende weersomstandigheden waaronder vorst, regen en schadelijke uitlaatgassen brengen enorme schade aan gevels en daken.

shutterstock_1075230179

Gevelverankering

Een gevel is altijd verankerd aan de achterliggende constructie, soms een muur, soms een frame van beton of staal. De ankers waarmee de gevel vast zit, kunnen hun kracht verliezen, door bijvoorbeeld slijtage, corrosie, vorst of stormschade. Dat speelt vooral bij oude huizen. Het is dan zaak de gevelverankering opnieuw te doen.

Graffitiverwijdering

Hoe kunstzinnig sommige graffiti-tekeningen ook kunnen zijn, het kost jaarlijks miljoenen euro’s om deze kunstuitingen te verwijderen. In veel gevallen is er kans dat de ondergrond blijvend beschadigd raakt. Het vraagt dan ook expertise om uw graffite efficiënt te verwijderen. Met milieuvriendelijke producten en met zelf doorontwikkelde apparatuur gaat GEDATEC uw graffitiprobleem te lijf. Wij behandelen daarbij uw object uiterst zorgvuldig, belasten de omgeving minimaal en hebben oog voor de veiligheid van onze eigen medewerkers.

shutterstock_507495652

Betonherstel

Beton is een materiaal dat al lange tijd niet meer weg te denken is in de bouw. Ondanks de bijzondere kwaliteit en bestendigheid kunnen er altijd schades ontstaan door inwerking van verschillende factoren, zodat reparatie en bescherming noodzakelijk is.

Lood- en zinkwerk

Denk hierbij aan het loodwerk in uw schoorsteen en/of de loodpan bij uw dakdoorvoer, dakkapel, borstweringen en in opgaand metselwerk (gevels). Lood is een zacht, buigzaam en kneedbaar metaal dat voor talrijke toepassingen geschikt is. Het is zeer corrosiebestendig en is zelfs bestand tegen geconcentreerde oplossingen van zwavelzuur. Verwerkt volgens de juiste richtlijnen, netjes aangeklopt en gepatineerd is lood een verfraaiing op uw dak!

Vocht- en vuilwering

Een vochtprobleem op de buitenmuur is vaak te wijten aan poreuze stenen of beschadigd voegwerk. Dit komt vaak voor bij oudere huizen waarbij de gevel al heel wat te verduren kreeg. Ook na het uitvoeren van een gevelrenovatie zoals zandstralen kunnen plots vochtproblemen optreden. Gevels die naar de regenzijde (zuidwesten) gericht staan krijgen het ook veel harder te verduren. In de meeste gevallen volstaat het om enkel deze zijde van de woning aan te pakken.

Hemelwaterafvoeren

Een hemelwaterafvoer is noodzakelijk om aan te brengen  bij elk dak…. Wij plaatsen / vervangen / herstellen hemelwaterafvoeren / regenpijpen in pvc zink en koper. Rond of vierkant.

shutterstock_406278511

Stucwerk

Heeft u last van scheuren in uw buitengevel of afgebrokkelde en loszittend stucwerk op uw buitenmuur van uw woning? En u heeft het gevoel dat de waarde van uw woning zakt? Denk er dan eens aan uw buitenmuur te laten stucen. Wij stucen uw gevel en buitenmuur opnieuw of repareren uw buitenmuren zodat alles er weer als nieuw uitziet. GEDATEC is gespecialiseerd in het stucen van buitengevels en het impregneren en waterdicht maken hiervan.

Schilderwerk

De gevel is het visitekaartje van uw woning. Het is belangrijk dat deze er netjes en verzorgd uitziet en het schilderen van de buitenmuur is dan ook een klus waar u eens in de paar jaar aan moet geloven. Gaat u voor het beste eindresultaat? Neem dan contact met ons op, wij schilderen uw gevel niet alleen tot in de detail perfect, maar doet dit ook nog eens in een rap tempo.

Impregneren / hydrofoberen

Het impregneren van de gevel heeft een aantal voordelen. De gevel wordt als het ware zelfreinigend omdat vuil niet langer blijft plakken aan de muur. Na een regenbui zal het vuil van de gevel verwijderd zijn. Na het aanbrengen van de beschermlaag zal de muur ook bestand zijn tegen verkleuringen, zoutuitslag en erosie. Het metsel- en voegwerk zal hierdoor in goede staat blijven. De gevel behoudt zo een nette uitstraling. Daarnaast zal de isolerende werking van de spouwmuur optimaal blijven werken omdat vochtdoorslag geëlimineerd wordt. Daarbij zijn de muren nog wel in staat om vocht van binnen naar buiten af te voeren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over ventilatie problemen in huis. De gevel zal geen water opnemen en dat zorgt ervoor dat er geen schimmel- of algenvorming kan ontstaan. Bovendien is de kans op vorstschade aan de buitenmuur aanzienlijk lager.

Latei

Dragende constructies boven wanddoorbrekingen zoals deuren of ramen worden lateien genoemd. Soms ontstaan in de lateien van een gevel verzakkingen of scheuren. Schade aan lateien zijn een goede indicatie van een verminderde constructieve veiligheid. Om meer schade aan uw gebouw te voorkomen, is het van groot belang scheuren en verzakkingen te repareren en het latei te stabiliseren en versterken.

shutterstock_54723736